unknown
×

Viaszok, gumik

Arabmézga

Természetes, többfunkciós, poliszacharidokban és glikoproteinekben gazdag biopolimer, amelyet tapadóanyagként használnak különböző sminkkészítményekben, például szempillaspirálban vagy szemceruzában. A bőrön egy...

590,93 Ft
(13)

Butter-Perlen

Természetes, fenntartható textúraképző és puhítószer, amely különleges érzékszervi tulajdonságokkal ruházza fel a kozmetikai készítményeket. Olvadásérzetet, lágyságot, krémességet és jó eloszlathatóságot biztosít. 

2 514,60 Ft
(3)

Carbomer Ultrez 10, 1 kg

Rendkívül hatékony reológiamódosító rövid folyási, szuszpendáló erővel és magas viszkozitási teljesítménnyel, csillogóan tiszta géleket képez, kiváló tisztaságot, emulziós stabilitást és elegáns, nem ragadós érzetet...

24 963,30 Ft 35 661,60 Ft
-30%

Creme Wax, 1 kg

Elegáns, növényi alapú koemulgeálószer folyadékkristályos szerkezetű előnyökkel. Ideális innovatív és kifinomult kozmetikai termékekhez, akár emulziókbhoz, akár vízmentes formulákhoz.

17 487,90 Ft

Guárgumi

Hatékony, természetes eredetű sűrítő és stabilizáló polimer, amely bőr- és hajápoló készítmények széles skálájának előállítására alkalmas.

1 371,60 Ft
(19)

Jázminviasz

Jázmin abszolút készítéséből származó illatos virágos viasz, jellegzetes, egzotikus, intenzíven virágos illattal. Jótékony tulajdonságokkal rendelkezik a testápolás és a parfümök alkalmazásához.

1 828,80 Ft
(17)

Kandelillaviasz

Kemény növényi viasz, amely felületi fényt, stabilitást és konzisztenciát biztosít, széles körben használják számos kozmetikai alkalmazásban, beleértve a krémeket és rúzsokat. Hagyományosan rúd típusú készítmények...

581,79 Ft
(16)

Karnaubaviasz

Nagyon kemény természetes viasz, amelyet főként kozmetikai stick formulákban használnak, keménységet, stabilitást, konzisztenciát és felületi fényt biztosít.

523,49 Ft
(18)

Méhviasz tisztított

A kiváló minőségű tiszta és tisztított méhviasz, amelyet széles körben használnak krémek és kenőcsök állagmegóvó és stabilizáló tényezőjeként, szerkezetet és szilárdságot ad, lágyító, nyugtató és puhító hatású a bőrre.

725,81 Ft
(64)

Myristyl Myristate

Növényi alapú, nem zsíros, szilárd, nagy tisztaságú és jó oxidatív stabilitású lágyítószer, testet ad az emulzióknak, ápoló és puha bőrérzetet hagy, javítja az emulziók esztétikáját. Gazdag, de selymes tapintású...

2 400,30 Ft

Olajbogyó emulgeáló viasz

Olívaolaj alapú, természetes víz az olajban emulgeálószer, amely ideális gazdag krémek, fényvédő krémek és sminktermékek készítéséhez. Többfunkciós előnyökkel jár, mint púder diszpergálószer, lipogél hatóanyag,...

2 400,30 Ft
(31)

Tubarózsa viasz

A Tuberose abszolút előállítási folyamatából származó illatos virágos viasz, gazdag, finom, intenzív virágos illattal. Jótékony tulajdonságokkal rendelkezik a testápolás és a parfümök alkalmazása terén.

2 171,70 Ft
(16)

Xantángumi

Kristálytiszta természetes biopolimer, amelyet zselésítő, stabilizáló, sűrítő és szuszpendáló anyagként használnak, és amely a testápolási termékek széles skálájához alkalmas.

1 143,00 Ft
(64)
1-14 / 14 elem mutatása

A kozmetikumokban használt viaszok típusai

A kozmetikumokban általánosan használt viaszok különböző típusai léteznek. A méhviasz, a karnaubaviasz és a kandelillaviasz mind természetes viaszok, amelyek növényekből származnak. Ezeket gyakran használják ajakbalzsamokban, testápolókban és más termékekben hidratáló tulajdonságaik miatt.

A gumik felhasználása a kozmetikumokban

A gumik, más néven hidrokolloidok olyan anyagok, amelyeket a kozmetikai készítmények sűrítésére és stabilizálására használnak. Ezek az összetevők számos termékben, például krémekben, testápolókban és fényvédő krémekben találhatók.

A kozmetikumokban gyakran használt gumik közé tartozik a xantángumi, a guargumi és az arabmézga. Ezek a természetes növényi alapú gumik képesek gélszerű állagot létrehozni és javítani a termékek textúráját. Emulgeálószerként is használják őket, segítik az olyan összetevők összekeverését, amelyek nem keverednek könnyen egymással.

A viaszok és gumik előnyei a kozmetikumokban

A viaszok és a gumik nemcsak funkcionális előnyöket biztosítanak a kozmetikumokban, hanem különböző bőrre gyakorolt előnyöket is. Az olyan természetes viaszok, mint a méhviasz és a karnaubaviasz segíthetnek a bőr puhításában és hidratálásában. A gumik viszont védőgátat képezhetnek a bőr felületén, megakadályozva a nedvességvesztést.

Ezeket az összetevőket gyakran használják bio- és natúrkozmetikai termékekben is, így népszerű választásnak számítanak a természetesebb és fenntarthatóbb összetevőket előnyben részesítő fogyasztók körében.

A viaszok és gumik kozmetikai termékekben való felhasználására vonatkozó előírások

A viaszok és gumik sokoldalú kozmetikai összetevők, amelyek funkcionális és bőrre gyakorolt előnyöket egyaránt kínálnak. Megfelelő megfontolás és használat mellett értékes kiegészítői lehetnek bármely kozmetikai készítménynek. A piacon viaszok és gumik széles választéka áll rendelkezésre, mindegyiknek megvannak a maga egyedi tulajdonságai és előnyei. Fontos, hogy a kozmetikai formulálók gondosan válasszák ki és használják ezeket az összetevőket, figyelembe véve funkcionális tulajdonságaikat, valamint a bőrre gyakorolt potenciális hatásukat.

A viaszok és a gumik az Ön számára valók?

Ha természetes, funkcionális összetevőket keres a kozmetikumaiban, a viaszok és a gumik tökéletes választás lehetnek. Számos előnyt kínálnak mind a termékformuláció, mind a bőr egészsége szempontjából. Sokoldalú tulajdonságaiknak és a kozmetikai iparban növekvő népszerűségüknek köszönhetően várhatóan egyre több viaszt és gumit fogunk látni a mindennapi szépségápolási termékeinkben. Miért ne próbálná ki őket tehát saját szépségápolási rutinjában? Bőre meg fogja hálálni.

BővebbenKevesebbet

Kategóriák

Beállítások

Hozzon létre egy fiókot a kívánságlisták használatához

Bejelentkezés