×

Tanúsítványok és Minőségellenőrzés

Minőségellenőrzés

Munkánkat minden fázisban a nemzeti előírásoknak, az uniós jogszabályoknak és a kozmetikai termékekre, a közegészségügyre és a környezetvédelemre vonatkozó irányelveknek megfelelően végezzük.

Termékeinket szisztematikusan elemezzük minőségellenőrzési részlegünkön, a dokumentumok átvételkor történő vizsgálatával együtt, így biztosítva a nyomon követhetőséget és a megfelelőséget a jóváhagyás előtt.

2011 óta az egyik legelismertebb biotanúsítást, az Ecocert és a COSMOS szabványt választjuk.

Termékeinket nem teszteljük állatokon

Ellenezzük az állatkísérleteket

Mi, az Ellemental, nem végzünk és nem követelünk meg állatkísérleteket az általunk forgalmazott termékek és összetevők hatékonyságának vagy biztonságosságának bizonyítása céljából. Az európai jogszabályok 2013 óta tiltják a kozmetikai termékek és összetevők kozmetikai célú állatkísérleteit.

Termékeink biztonságosak

A jól bevált, hosszú múltra visszatekintő alapanyagok és kozmetikai összetevők mindegyike széleskörűen tesztelt és engedélyezett a használatra és értékesítésre, a szabályozó hatóságok által hitelesített és kiadott egyértelmű biztonsági adatokkal. Termékeink rendeltetésszerű használat esetén biztonságosak.

Modern technikákkal végzett tesztelés

A nemrégiben piacra került alapanyagok és kozmetikai összetevők a modern vizsgálati technikák és az állatkísérletektől mentes módszerek előnyeit élvezik. Minden termékünk vegán, kivéve néhányat, mint például a méhviasz, lanolin, méhpempő, propolisz.

EOBBD minőségi szabvány

Az ELLEMENTAL illóolajok tiszták, hamisítatlanok, megfelelnek az E.O.B.B.B.D. szabványnak
Bár számos értékelési rendszer létezik az illóolajok minőségének biztosítására, a legmagasabb, világszerte elismert szabvány az E.O.B.B.B.D. - botanikailag és biokémiailag meghatározott illóolaj. Ez a szigorú szabvány magában foglalja az egyes olajtételek nyomon követését, a botanikai leírást, az érzékszervi jellemzőket, az extrakciós módszert és a teljes fizikai-kémiai elemzést. Az E.O.B.B.B.D. értékelés számos olyan elemet tartalmaz, amelyek biztosítják az illóolaj minőségét és terápiás tulajdonságait a gyártási és forgalmazási folyamat minden egyes szakaszában, a növénytől az üvegig.

Biotermékeink tanúsítása

2011 óta az egyik legelismertebb ökológiai minősítést, az Ecocert COSMOS szabványt választjuk. Az Ecocert France a portfóliónkban szereplő biokozmetikai termékek teljes láncolatát ellenőrzi, a nyersanyagok beszerzésétől a gyártási, csomagolási, tárolási, szállítási és kézbesítési folyamatig.

A minőség, a biztonság, a nyomon követhetőség, a termékek csomagolása, tárolása és címkézése, a higiéniai szabályoknak való megfelelés, az adminisztratív nyilvántartások, a belső és kereskedelmi dokumentumok, valamint az összes házon belüli gyakorlatot a bio- és ökológiai elvek szempontjából ellenőrzik és hitelesítik.
2021 óta egyes termékeink élelmiszer minőségűek is egyben, így elnyertük a biogazdálkodási minősítést.

Ökológiai gazdálkodás

Menü

Beállítások