unknown
×

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

1. Bevezetés

A honlapon történő keresgélés, információk gyűjtése és megrendelés küldése az Elemental céghez azt feltételezi, hogy Ön ismeri és elfogadta a www.elemental.eu honlapon megjelenített általános szerződési feltételeket (a jelen dokumentum tartalmát). Ha az alábbi rendelkezések bármelyike semmisnek vagy érvénytelennek nyilvánul, ennek okától függetlenül ez nem érinti a többi rendelkezést.

Elemental és Ellemental – az ELEMENTAL S.R.L. romániai székhelyű gazdasági társaság rövidített neve és egyben a védjegye (székhely: Nagyvárad, Kaszárnya tér 15 szám, Bihar megye, Románia, cégjegyzék száma J05/1438/1996, adószáma RO8999719).

Honlap – a www.ellemental.com, ellemental.hu domain és annak aldomain-jei

Eladó – Elemental, SC ELEMENTAL SRL

Vevő – magán- vagy jogi személy, aki a honlapon saját ügyfélfiókot hoz létre és Rendelést készít.

Rendelés – ez által közli a Vevő a honlapon, telefonon vagy faxon keresztül az Eladóval a honlapon található termékek és szolgáltatások egy részére vonatkozó vásárlási szándékát

Ügyfélfiók – a honlap azon része (egy e-mail címet, egy jelszót, nevet/elnevezést, a szállítási és számlázási adatokat, az elkészített rendeléseket tartalmazza), mely lehetővé teszi a Vevőnek a rendelések elkészítését és elküldését

Felhasználó – bármely természetes vagy jogi személy, aki ezen a honlapon információkat gyűjt vagy aki saját ügyfélfiókot hoz létre honlapunkon, ezáltal elfogadva a honlapra vonatkozó Általános Felhasználási Szerződésben foglaltakat

2. A Szerződés

2.1 Vevő azáltal, hogy honlapunkon elkészít egy Rendelést vagy telefonon, e-mailben, faxon lead egy Rendelést, elfogadta az Eladó által használt adatközlés módját, a kereskedelmi folyamat vitelének formáját.

2.2 A Rendelés véglegesítése utáni értesítés tájékoztató jellegű, nem képezi a Rendelés Eladó általi elfogadását. Ez a tájékoztató lehet elektronikus, egy honlap által automatikusan elküldött e-mail formájában vagy történhet telefonon.

2.3 Az Eladó fenntartja a jogot, hogy megalapozott esetben a Rendelésben szereplő termékek/szolgáltatások mennyiségét megváltoztassa. Erről a Vevőt az általa megadott telefonszámon vagy e-mail címen értesíti. Ilyen esetben a Vevő által már kifizetett összeget a Vevő részére visszatéríti.

2.4 Az érvényben levő törvények értelmében a számla egyben adás-vételi szerződés.

2.5 Az Eladó és a Vevő között létrejött adás-vételi szerződés akkor számít lezártnak, amikor a Rendelést a Vevő teljes mértékben kifizette és a termékeket átvette.

3. Felelősség

3.1 Az Eladó nem vonható felelősségre semmilyen kárért, amelyet a Vevő vagy bármely harmadik fél elszenvedhet annak eredményeként, hogy az Eladó teljesíti a Rendelés szerinti bármely kötelezettségét és nem vonható felelősségre semmilyen kárért, amely a termékek és szolgáltatások használatából származnak.

3.2 Egy Ügyfélfiók készítésével és /vagy a honlapon böngészés által és/vagy egy Rendelés elkészítésével a Felhasználó/Vevő kinyilvánítja és visszavonhatatlanul elfogadja a honlapon közölt Általános Felhasználási Feltételek utolsó változatát. A honlap használata saját Ügyfélfiók elkészítése után egyenértékű az Általános Felhasználási Feltételek mindennemű változtatásának elfogadásával.

3.3 Az Elemental fenntartja az arra vonatkozó jogot, hogy bármikor megváltoztassa az Általános Felhasználási Feltételeket, melyek attól a honlapon történő megjelenítéstől kezdődően a Vevőkkel és Felhasználókkal szembefordíthatók. A honlap Általános Felhasználási Feltételeinek elfogadását a jelölőnégyzet kipipálásával kell megerősíteni a Rendelés véglegesítésekor.

3.4 A honlapunkon keresztül és a Vevő és Eladó közötti írásos és szóbeli kommunikáció során közölt információk érvényes és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint teljes és korrekt adatok, de nem teljesen kimerítő, abszolút pontosságuk nem garantált. Az Elemental nem vállal felelősséget az adatok hiányosságáért, a honlapon esetlegesen felmerülő hibákért, de folyamatosan törekszik az adatok pótlására és a hibák kijavítására. A termékek és/vagy szolgáltatások leírásánál használt adatok nem képeznek szerződési kötelezettséget az Eladó számára, ezek kizárólag bemutató jellegűek.

3.5 Abban az esetben, ha a honlapon egyes termékek vagy szolgáltatások téves árral jelennek meg a honlapon, az Elemental fenntartja azon jogát, hogy változtasson vagy töröljön minden olyan Rendelést, amely ezeket a termékeket, szolgáltatásokat tartalmazza. Ha az adott Rendelés ki lett fizetve, az Elemental visszafizeti az összeget a Vevő bankszámlájára. Az Elemental fenntartja a jogot a rendszerhibák és a széndékon kívül tévesen megjelenített árak kijavítására. A piacra jellező ingadozások miatt a termlékek árai előzetes figyelmeztetés nélkül változtathatók. Annak ellenére, hogy az információk honlapon közlésekor pontosságra törekszünk, előfordul, hogy hibákat fedezünk fel. Ezekben a ritka esetekben tisztelettel fenntartjuk a jogot, hogy töröljünk egy Rendelést vagy egy problémás terméket az adott Rendelésből.

3.6 Az Elemental nem vállal felelősséget a honlapon felmerülő műszaki pontatlanságokért és hibákért, gépelési hibákért, téves dokumentációért, illusztrációkért, képekért. A honlapon megjelenő információkat rendszeresen fejlesztjük, bővítjük, javításuk és/vagy változtatásuk bármely pillanatban lehetséges.

3.7 Az Elemental fenntartja azon jogát, hogy üzletpolitikáját, Általános Felhasználási Feltételeit változtassa, bármilyen, a honlapon vagy az elektronikus/verbális közlés folyamán előforduló hibát kijavítson.

3.8 A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Az Elemental nem vállal felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozik a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

4. Jogi nyilatkozat és a termékek használata

4.1 Az Elemental folyamatosan erőfeszítéseket tesz arra, hogy a honlapon levő adatok, termékleírások pontosak és érthetőek legyenek, de nem garantálhatja a honlapon, a blogon, a közösségi hálókon megjelenő, a telefonon vagy elektronikus levelezésben közölt adatok teljességét, pontosságát. A Vevő felelőssége megkeresni a vásárolt termékek számára legmegfelelőbb felhasználási módját, annak biztonsági feltételeit, beleértve az annak rendeltetésszerű felhasználására és esetleges értékesítésére vagy a belőlük készített termékek értékesítésére vonatkozó összes érvényben levő jogszabályt.

4.2 Az Elemental a bőr és hajápoláshoz, aromaterápiában, masszázshoz, spa kezelésekhez, szappankészítéshez, gyertyakészítéshez, parfüm és különböző dekoratív célú termékek készítéséhez használt nyersanyagok, kozmetikai összetevők és kiegészítő termékek nagykereskedelmi szállítója. Annak ellenére, hogy termékeink egy része élelmiszer tisztaságú, az Elemental nem forgalmazza őket belső fogyasztásra vagy élelmiszerekbe adagolásra.

4.3 A honlapunkon, a közösségi oldalakon, a nyomtatványokban közzétett ismertető anyagok tartalmát, az elektronikus levelezésben vagy a telefonon nyújtott információkat nem szánjuk orvosi tanácsoknak, ezeknek nem céljuk bármilyen betegség diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése.

4.4 Úgy a magánszemélyek, mint a termékeink iránt érdeklődő cégek, jogi személyek saját önálló megítélésük alapján kell megállapítsák termékeink meghatározott célból vagy felhasználásra történő vásárlásának időszerűségét. Az Elemental cég ellenőrzésén kívül eső termékek felhasználása nem feltételez semmilyen kifejezett vagy hallgatólagos garanciát a kívánt hatás vagy eredmény elérésére.

4.5 Termékeink megvásárlásakor Vevőink számára érthető kell legyen, hogy ezeknek nem rendeltetése semmilyen betegség diagnosztizálása, kezelése vagy megelőzése és nem használhatók fel ilyen célra. A honlap által tartalmazott információk tájékoztatás, oktatás céljából vannak közzétéve és nem tartalmaznak minden felhasználási lehetőséget, elővigyázatossági intézkedést, lehetséges kölcsönhatást, összeférhetetlenségi esetet vagy mellékhatást. Ezeket az információkat nem szabad orvosi vizsgálatok helyettesítésére, betegségek kezelésére vagy diagnosztizálásra felhasználni. Minden egészségügyi panasszal orvoshoz kell fordulni.

4.6 Abban az esetben, ha egy ügyfelünk, a Vevő, bármilyen szervezeti formával rendelkező jogi személy - az alapanyagokat/összetevőket/tárolóedényeket kereskedelmi célból előállított kozmetikai készítményekhez használja fel, maga az ügyfél az egyedüli felelős a termékek gyártása esetén alkalmazott összes törvényrendelet és szabályzat betartásáért. Mint minden folyamatban, teljes kereskedelmi tételek gyártását megelőzően, felmérés céljából ajánlott egy kisebb laboratóriumi tétel elkészítése.

4.7 Minden kozmetikai összetevő, termék és alapanyag tétel minőségét a gyártó analitikai laboratóriuma ellenőrzi. Ez nem mentesíti a Vevőt a saját bakteriológiai elemzés lefolytatásáról az áru átvételét követően és a késztermékbe történő beépítés előtt. Ha az áru átvételét követően és 14 naptári napon belül nem érkezik panasz a Vevőtől, termékeinket a Vevő által validáltnak és elfogadottnak tekintjük és a termékek visszatérítése vagy visszaküldése nem lehetséges.

4.8 Az Elemental honlapról vásárolva, a Vevőnek ajánlott megbizonyosodnia, hogy rendelkezik a beszerzett termékek tárolásához és rendeltetésszerű felhasználásához szükséges körülményekkel és ismeretekkel. A Vevő vállalja, hogy az átvett árut alaposan leellenőrzi és az esetleges problémákat a legrövidebb időn belül jelzi. A Vevő egyetért azzal, hogy az Eladó nem felelős a tárolásból vagy a felhasználásból adódó problémákért. A Vevő vállalja a felelősséget az általa az Eladótól vásárolt és értékesített termékekért vagy az azokból gyártott készítményekért.

5. Árpolitikánk

Az Elemental kozmetikai alapanyagok és ahhoz kapcsolódó termékek nagykereskedelmi szállítója. Árrendszerünket úgy építettük fel, hogy mindenki elvárásainak és igényeinek megfeleljen, legyen az egyéni felhasználó, akinek szenvedélye az otthon sajátkezűleg elkészített kozmetikum, lehet bolt, viszonteladó, kézműves vagy éppen gyártó vállalkozás.

Termékeink nagyrészét változatos mennyiségben és kiszerelésben kínáljuk, hogy mindenki megtalálja a neki legelőnyösebbet úgy mennyiségben, mint árban. Nagyobb mennyiség beszerzése esetén jobb árban vásárolhat.

A beszállítóinkkal világszerte kialakított jókapcsolatainknak és beszerzési politikánknak köszönhetően versenyképes, korrekt árakon kínáljuk a legjobb termékeket.

Mivel Magyarország területén kiemelt adózói státusszal rendelkezünk, ennek megfelelően az ide címzett megrendeléseket minden Vevő számára - legyen az magánszemély vagy jogi személy - forintban és 27%-os ÁFA alkalmazásával számlázunk. Lépjen be ügyfélfiókjába és a honlap ezeket az árakat jeleníti meg. Ha egy vállalkozás közösségi adószámot közöl, számára annak megfelelően számlázunk. Az árak egyik esetben sem tartalmaznak szállítási költséget. 

A fent leírt árstruktúránkon túl a Vevő* megrendelések leadásakor hűségpontokat szerezhet, pontokat, amelyek később felhasználhatók a megrendelések kifizetésére. *Az üzleti típusú ügyfélfiókkal rendelkező Vevők az árakra vonatkozó egyéb feltételeket élvezik.

A kedvezmények, árengedmények és promóciók nem feltétlenül halmozódnak. Általában azt alkalmazzuk, amelyik nagyobb értékű kedvezményt nyújt a Vevőnek. Minden akció, kedvezmény a készlet erejéig érvényes.Ingyenes szállítás Magyarország teljes területére, ha a rendelt termékek összértéke eléri a 25.000 forintot, részletek a 7. pontnál.Látogatva honlapunk Promóciók és Akciók részlegét, megtalálja összegyűjtve a pillanatnyi árengedményes termékeket.Iratkozzon fel a Hírlevélre, hogy értesíthessük különleges ajánlatainkról, exklúzív akcióinkról.

6. Rendelés

6.1 Egy rendelés minimális értéke 4200 Ft (az összeg tartalmazza az ÁFA-t), szállítás nélkül. Ezt az értéket úgy állapítottuk meg, hogy működőképes nagykereskedelmi árakat tudjuk alkalmazni.

6.2 A honlapon kizárólag új termékeket kínálunk megvételre, a törvény által előírt dokumentumok kíséretében.

6.3 Rendelés telefonon, faxon keresztül vagy e-mailben is elküldhető, azonban javasolt a megrendeléseket inkább a honlapon elkészíteni.

6.4 A Vevőnek meg kell bizonyosodnia arról, hogy a Rendelést helyesen készítette el és a közölt adatok teljesek és helyesek, mivel bármilyen utólagos módosítás csak bizonyos feltételek mellett eszközölhető (részletek a 6.9 bekezdésben).

6.5 Olyan terméket nem lehet rendelni, ami nincs készleten és ebben az esetben az Eladó nem garantálhatja a honlapon megjelenített árat. A honlapon valós időben jelenik meg a termékek rendelhetősége és ez egy Rendelés készítése alatt bármikor változhat.

6.6 Ha a megrendelt termékek valamelyike kifogy a készletből, a Vevőt erről értesítjük. Ha a Vevő 2 munkanapon belül nem válaszol az értesítésre vagy telefonon nem elérhető, a Rendelés szállításra kerül a hiányzó termék nélkül, amit a Vevőnek ismét meg kell rendelnie, az Eladó nem küldi el utólag automatikusan.

6.7 A Vevőnek át kell vizsgálnia az átvett termékeket és amennyiben eltérést vagy hibát észlel, azt maximum 3 napon belül közölnie kell az Eladóval. Az ennél később küldött értesítéseket nincs módunkban figyelembevenni.

6.8 Az Elemental fenntartja az ügyfelek kiválasztásának jogát, egyúttal fenntartja azon jogát, hogy elutasítsa a közreműködést az olyan ügyfelekkel, akik nem megfelelő viselkedést és nyelvezetet használnak vagy korábban visszautasítottak kiszállított megrendelést, esetleg korlátoza azoknak a honlaphoz Rendelés készítése céljából történő hozzáférését, bizonyos kifizetési mód kiválasztását vagy elutasítsa elkészített Rendelés teljesítését, ha úgy látja, hogy annak tevékenysége sérti az Elemental érdekeit.

6.9 Rendelés változtatásaAz Elemental automatikus csomagolási rendszerrel dolgozik, a számlák feldolgozása gyors folyamat, emiatt egy Vevő Rendelése munkaidőben annak készítésétől számított 1 órán belül módosíható, munkaidőn kívül a következő munkanap kezdetéig, reggel 8:00 óráig. A Vevő közölheti módosítási szándékát telefonon vagy e-mailben.

 • Abban az esetben, ha a Rendelés már össze van csomagolva (állapota ”Feldolgozás alatt”): a módosítás díja 700 Ft, ez fedezi az újracsomagolással járó munkát/időt;
 • Abban az esetben, ha a Rendelés szállításra kész, (állapota ”Elküldve”): módosítani nem lehet, a csomag nincs már a cégben;
 • minden termékpótlás egy olyan Rendeléshez, amely már be van csomagolva vagy el van küldve, teljesen új rendelésként lesz kezelve;
 • Ha a Vevő több Rendelést készít egy nap és ezeket egy csomagban szeretné megkapni: jeleznie kell előre ezt a kérését, különben az Eladó külön önálló Rendelésekként fogja ezeket kezelni.

6.10 Rendelések törlése

 • ha egy Rendelés ki lett fizetve, de nem lett elküldve: egy kifizetett Rendelés visszamondása esetén az Eladó felszámol 700 Ft vissza-raktározási díjat, amit levon a visszafizetendő összegből;
 • ha egy Rendelés ki lett fizetve és el lett küldve: ilyen Rendelést nem lehet „törölni”; ha a Vevő nem veszi át a csomagot, az Eladó felszámol 700 Ft vissza-raktározási díjat, amit levon a visszafizetendő összegből;
 • ha egy Rendelés nem lett kifizetve, de el lett küldve: ilyen Rendelést nem lehet „törölni”; ha a Vevő nem veszi át a csomagot, az Eladó felszámol 700 Ft vissza-raktározási díjat és a visszaszállítás teljes díját;
 • ha egy Rendelés nem lett kifizetve, el sem lett küldve: a rendelés törlését telefonon vagy e-mailben díjmentesen lehet kérni.

6.11 Speciális rendelés hosszabb szállítási idővel

A speciális megrendelésként megjelölt termékeket tartalmazó megrendelés, annak kifizetése után készül el, és a megrendelés kifizetésétől számított legkevesebb 3 munkanapon belül kerülhet kézbesítésre.A feladás ideje elhúzódhat, ebben az esetben, egyeztetés érdekében munkatársunk felveszi a kapcsolatot a Vevővel e-mailben vagy telefonon.Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy szállítási pótdíjat számítsunk fel a különösen nagy súlyú és/vagy térfogatú megrendelésekre, a részletek megbeszélése érdekében kapcsolatba lépünk a Vevővel.Kérjük, győzödjön meg arról, hogy a megfelelő terméket és abból a szükséges mennyiséget választotta. A speciális megrendelésre készített termékek nem képezik elállás tárgyát, mivel kizárólag az ügyfél megrendelésére készített kiszerelésekről van szó. (9. paragrafus)

7. Szállítás

7.1 Magyarország teljes területére ingyenes a szállítás, ha a rendelt termékek összértéke eléri a 25.000 forintot. Ha a rendelt termékek összértéke 25.000 Ft alatti, a szállítás ára csomagonként 1500 Ft (ÁFA-s ár) A 20 kg feletti csomagokra felléphet felár.

7.2 Magyarország területén a csomagokat futárszolgálat kézbesíti, amely a házhozszállítás napján erről Önt E-mailben értesíti. Kérésre csomagját átvevőhelyre küldjük, ehhez viszont szükséges a Vevőnek a Rendelésben a kiválasztott csomagpont pontos címét közölnie. (www.csomag.hu)

7.3 Ha a Vevő nem elérhető a Rendelésben megadott címen, kétszeri kézbesítési próbálkozás után csomagja letétbe kerül , ahol pár napig raktározzák. Ha a Vevő nem keresi ezalatt a csomagját, azt a futárszolgálat visszaszolgáltatja az Eladónak.

7.4 A 20kg feletti vagy nagy méretű csomagok esetén az Elemental fenntartja a jogát a szállítás módjának megváltoztatására és szükség esetén szállítási felár felszámolására. Ebben az esetben egyeztetés céljából felvesszük a kapcsolatot a Vevővel.

7.5 Az Európai Unió területére szállított csomagok esetén: a pontos és teljes kiszállítási adatok közlése esetén a honlap a Rendelés véglegesítésekor automatikusan kiszámolja és megjeleníti a szállítási költségeket.

7.6 A fuvarozó cégek és futárszolgálatok nem biztosítják a hőmérséklet szabályozását a járműveikben. Ez nincs hatással a termékek minőségére. Szélsőséges hőmérsékletű időjárás esetén egyes termékeket javasolt 24 órára szobahőmérsékleten tartani, esetleg alaposan összekeverni, hogy visszanyerje eredeti állagát.

7.7 Az Elemental fenntartja a jogot adott Rendelés késleltetésére vagy törlésére, ha enne szállítása tőle független okokból véghezvihetetlen, úgy mint: tűzeset, robbanás, árvíz, járvány, sztrájk, kormányzati intézkedéseket, a háború, terrorcselekmények, tüntetések, felkelések, zavargások vagy egyéb, a román jog szerinti vis maior helyzet esetén. Az Elemental a Rendelés törlése vagy nem kielégítő teljesítése esetén a Vevőt maximum a tőle bevételezett összeggel kártalanítja.

8. Fizetés

8.1 Magyarország területére szállítás esetén

A teljes Magyarország területén a csomagok kifizetése a következő módon lehetséges:

 • bankátutalással OTP számlánkra 
 • bankkártyával
 • utánvéttel: a futárnak a csomag átvételekor, készpénzben (maximum 100.000 Ft értékig)
 • készpénz befizetéssel bármely OTP bankfiókban, közvetlenül a fenti feltételek figyelembevételével kiválasztott bankszámlánkra

8.2 Fizetési lehetőségek más EU tagországok és EU-n kívüli országok esetén

A Rendelés értékétől függetlenül a külföldi rendeléseket előrefizetéssel tudjuk szállítani. Ez történhet bankátutalással az Elemental által kiállított számla alapján vagy online kártyás kifizetéssel. 

8.3 A kártyás online kifizetésekre vonatkozó információk: a kártyaadatok feldolgozása kizárólag a fizetési feldolgozó szervezeten keresztül történik. Az Elemental nem igényel és nem tárol a Vevő kártyájával kapcsolatos semmilyen adatot. Az Elemental.eu a VISA, a MasterCard® és a Transilvania Bank által a kártyás online tranzakciókra vonatkozó 3-D Secure tanúsítással rendelkező honlap. A kártyás kifizetések teljes biztonságban történnek, a Vevő pénznemétől függetlenül a tranzakció euróban történik, a Vevő bankjának a napi árfolyamán. A kártyával történő online kifizetésekre kezelési költséget nem számolunk.

9. Elállási jog gyakorlása

A jelenleg érvényben levő törvények értelmében elállási joggal csak magánszemélyek élhetnek.A fogyasztó (Vevő) az átvételtől számított 14 naptári napon belül indoklás nélkül élhet az elállás jogával anélkül, hogy más költség terhelné, mint amit a 34/2014 számú sűrgősségi kormányrendelet (SKR) 13. paragrafusának 3. bekezdése és a 14. paragrafusa előír. Az elállás joga a termékek Vevő által vagy az általa kijelölt harmadik személy (a szállító kivételével) által történő átvételétől számított 14 nap után megszűnik.

Nem vonhatók vissza azon szerződések, melyek tárgya a 34/2014 számú SKR 16. paragrafusában felsorolt termék szállítása, mint például:

- a Vevő kérése, specifikációja alapján vagy kérésére személyreszabva lett megrendelve- a romlandó vagy rövid lejáratú termékek- lezárt csomagolású termékek, melyek higiéniai és egészségvédelmi okokból nem visszaválthatók és a vevő kibontotta a csomagolástA "speciális megrendelés" jelzéssel ellátott termékek nem képezik elállás tárgyát.

Az elállási jog gyakorlása: a Vevő az elállási jogának megszűnése előtt értesíti az Elemental céget elállási szándékáról egy visszavonhatatlan nyilatkozat formájában, postai úton, faxon vagy e-mailben. Erre a célra használható a következő RMA formanyomtatvány : Elállási kérelem (RMA) (doc) / Elállási kérelem (RMA) (pdf)

Az Eladó az elállási szándék bejelentésétől számított 14 (tizennégy) naptári napon belül visszafizeti a Vevőnek: a visszamondott termékek ellenértékét - a teljes Rendelés visszamondása esetén a szállítási költségekkel együtt, részleges visszamondás esetén szállítási költségek nélkül. Az Eladó kitolhatja a visszafizetés határidejét a visszamondott termékek átvételéig vagy amíg a Vevő bizonyítja, hogy a termékeket visszaküldte. A közelebbi időpont alkalmazandó.

A visszafizetés a Vevő által írásban megadott bankszámlára történik.

A termékeket az eredeti csomagolásban, ép címkékkel, minden hozzátartozó kellékkel és dokumentummal, sérülésmentesen, bontatlanul és ugyanabban az állapotban lehet visszaküldeni, ahogyan az ügyfél átvette, a biztonságos szállítást garantáló csomagolásban. A termék visszaküldése az ügyfél költségén történik, ugyanazzal a szolgáltatóval, amelyikkel a házhozszállítás történt, ha a felek másképp meg nem egyeznek.Nem veszünk vissza olyan terméket, amelyen fizikai változás, ütés, karcolás, túlzott és/vagy szakszerűtlen használat nyomai találhatók és nem kerülhetnek újból eladásra.

10. Visszáru-politika

10.1 A Vevőnek át kell vizsgálnia az átvett termékeket a Rendelés alapján és amennyiben eltérést, hibát vagy bárminemű rendellenességet észlel, azt az átvételtől számított maximum 3 napon belül közölnie kell az Eladóval. Az ennél később küldött értesítéseket nincs módunkban figyelembe venni.

10.2 Visszaküldési szándék esetén a Vevőnek egy visszaküldési iktatószámot (RMA) kell kérnie az Eladótól. Ezt a számot kérjük olvashatóan feltüntetni a visszaküldött termék csomagolására, ellenkező esetben az Eladó nem köteles azt átvenni.

10.3 A Vevő visszaküldhet egy terméket, ha: nem felel meg a honlapon a vásárláskor megjelenített leírásoknak, az Eladó tévesen küldte el a terméket (nem szerepel a Rendelésben) vagy a Rendeléstől eltérő kiszerelést, mennyiséget küldött. Használt termék vagy hiányos készlet nem küldhető vissza. A visszaküldés költségei az Eladót terhelik.

10.4 Kizárólag a 10.3 pontban vagy 9. paragrafusban felsorolt feltételeknek megfelelő termékek küldhetők vissza.

10.5 A kifogásolt minőség miatt visszaküldött termékeket az Eladó egy belső ellenőrzési folyamatnak veti alá. Ha az Eladó nem talál minőségi eltérést, nem fogadja el a visszafizetési vagy termékcsere kérelmet.

10.6 A visszafogadott termékek cseréje vagy ellenértékének visszafizetése a 9. paragrafus szerint számított 14 munkanapon belül történik.

11. Panasz esetén

Minden áruhiányra, nem megfelelő termékre, a rendeléstől eltérő termék szállítására vagy téves számlázásra vonatkozó panaszát kérjük, tegye meg a csomag átvételétől számított 3 napon belül. Az ennél később érkező panaszokat nincs lehetőségünk figyelembe venni.

Termékek visszaküldése a 9. és 10. paragrafus szerint lehetséges.

Bármilyen panasz bejelentéséhez egy nyomtatvány kitöltése szükséges: Nyomtatvány panasz bejelentésére (doc) / Nyomtatvány panasz bejelentésére (pdf) Ha nincs lehetősége letölteni és kitölteni a nyomtatványt, bejelentheti panaszát telefonon vagy E-mailben az export@elemental.eu címre, leírva a részleteket, esetleg fotót csatolva és munkatársunk kitölti Ön helyett a nyomtatványt.Igyekszünk a lehető leggyorsabban és az ügyfél javára megoldani a panaszt!

Fontos megjegyzés:

 • egy sor termékünk különleges tárolási feltételeket igényel, melyek betartásának ellenőrzése részünkről teljességgel lehetetlen, így ezeknek a termékeknek a minőségére vonatkozó panaszokat utólagosan nem tudunk elfogadni
 • pár termékünk esetében természetes módon lerakódás, csomósodás észlelhető, esetleg kellemetlen szagot áraszt. Ezek a tulajdonságok nem föltétlenül jelentenek minőségbeli problémát. Kérjük, mielőtt panaszt tenne, olvassa el az adott termék leírását, ahol ezek a sajátságok fel vannak tüntetve

Kapcsolatfelvétel az ügyfélszolgálati osztályunkkal: írásban a Kapcsolat megfelelő menüpontját kiválasztva.

12. Garancia, jótállási feltételek

12.1 Azok az elektronikai termékek, melyek nem felelnek meg a honlapon a megrendelés pillanatában meghirdetett leírásoknak, előzetes írásos értesítés mellett, melyben felvázolja milyen jellegű a termék hibája, költségmentesen visszaküldhetők. Erről szóló panaszait a Vevőnek a küldemény átvételétől számított 3 napon belül kell bejelentenie. Ilyen esetben az ügyfél kérheti, hogy a visszaküldött termék egyenértékét az Eladó visszafizesse vagy egy másik megfelelő termékre kicserélje. Ha az Elemental cégnek nincs lehetősége azt egy megfelelő termékre kicserélni, akkor visszafizeti az ellenértékét.

12.2 A jótállási feltételek összhangban vannak az érvényben levő rendeletekkel, törvényekkel. Az arra jogosult termékekre igényelt jótállás esetében a Vevő a sértetlen azonosítási elemekkel (sorszám, csomagolás) ellátott hibás termékkel együtt vissza kell küldje a hozzá járó tartozékokat, a számla és a jótállási igazolás másolatával együtt. Abban az esetben, ha a termék ezek nélkül az iratok nélkül érkezik vissza, az ügyfél a jótállás érvényesítése nélkül visszakapja termékét. A csomagok szállítási költsége a Vevőtől az Elemental SRL-ig a Vevőt terheli, az Elementaltól a Vevőig az Eladót terheli.

12.3 Nem jogosultak jótállásra azok a termékek, melyeken fizikai hibák találhatók: ütés, repedés, csorbulás, odaütött vagy kiégett elemek/alkatrészek stb. , sérült, módosított vagy eltávolított jótállási zárjegy, nem megfelelő használatra utaló jelek (nem megfelelő tápfeszültség alkalmazása, nagy hő és nyomásváltakozás nyomai, mechanikai sokk, helytelen kezelés, a termék nem megfelelő nedvességű, poros, vegyi környezetben való használatának vagy vegyihatásnak a nyomai, stb.) helytelen beállítás és felszerelés, hibás áramforrás használata, földelés nélküli csatlakozó használata, folyadék, fém vagy egyéb vegyszer a termék belsejébe hatolásának nyomai, a rá irányuló beavatkozás nyomai.

12.4 A környezetvédelemre vonatkozó 195/2005 számú kormányzati határozatnak (SKH) és az elektromos és elektronikus hulladékgazdálkodásra vonatkozó 5/2005 számú kormányzati határozatnak megfelelően, a felhasználók kötelessége az elektromos és elektronikus hulladék szelektív gyűjtése és leadása az erre kiképezett hulladékgyűjtő helyekre, tilos ezeket válogatás nélkül a háztartási hulladékok közzé tenni. Ha egy elektromos vagy elektronikai felszerelés szelektív gyűjtés tárgya, akkor található rajta egy rajzolt jel (piktogramm), mely egy X-el áthúzott szemetestartályt ábrázol.

13. Adatvédelem

Kérjük, erre a linkre kattintva keresse meg adatvédelmi irányelveinket.

14. A honlap tartalma és felhasználási joga

14.1 Az Elemental honlap tartalma, beleértve a logo-kat, statikus és dinamikus képeket, szöveget, videót és multimédiás anyagot, az Elemental srl cég kizárólagos tulajdonát képezik, fenntartva minden felhasználásra és közzétételre megszerzett jogot is.

14.2 A Felhasználók és Vevők részére csak és kizárólag az Elemental SRL írásos beleegyezésével engedélyezett a honlap tartalmának másolása, terjesztése, átadása, felhasználása, vagy tartalmának megjelenítése más honlapon.

14.3 A Felhasználók és Vevők csak és kizárólag személyes felhasználásra, nem-kereskedelmi célra másolhatják, terjeszthetik, használhatják a honlap tartalmát.

15. Csalás esetén

Mindennemű próbálkozás honlapunk, az elemental.eu másik felhasználójának adataihoz történő hozzáférésre, a honlap tartalmának módosítására, a honlapot működtető szerver teljesítményeinek befolyásolására, az elemental.eu rendszer elleni számítógépes csalásnak minősül és bűnügyi nyomozást von maga után az(ok) ellen, aki(k) ezt megpróbálták elkövetni.

16. Viszály esetén

Bármilyen viszály esetén, mely az ügyfelek és a cég között felléphet, a felek igyekszenek békés úton megegyezni. Ha ez nem sikerül, az ügy a Nagyváradi (Románia) Bíróság joghatósága alá kerül.

17. Cookie-k használata

Kérjük, erre a linkre kattintva keresse meg a cookie szabályzatunkat.

18. Záró rendelkezések

Fenntartjuk a jogot a jelen dokumentum és gyakorlatunk módosítására és frissítésére, amikor azt szükségesnek tartjuk. Ha a Felhasználó vagy a Vevő nem emel kifogást a módosítások ellen, akkor úgy kell tekinteni, hogy a Felhasználó vagy a Vevő hallgatólagosan beleegyezett a jelen feltételek valamennyi módosításába.

Kategóriák

Beállítások

További termékekért kattintson ide.
No products were found.

Hozzon létre egy fiókot a kívánságlisták használatához

Bejelentkezés