unknown
×

Fürdőbombák

7660

Nagyon népszerű termékek, különböző formákban és színekben készíthetők, tetszés szerint díszíthetők és illatosíthatók.

A fürdőgolyók - más néven "fürdőbombák" - nagyon népszerű termékek, különböző formákban és színekben készíthetők, tetszés szerint díszíthetők és illatosíthatók 

...

Levendulás fürdőbomba

37935

Fázis Összetevők 1 db. 100 gr Mennyiség
A Szódabikarbóna 56 gr
A Citromsav 28 gr
A Fehér agyag Kaolin 9 gr
A Coco-betain tenzid  3,5 gr
B Mandulaolaj 2 gr
B Levendula illóolaj 35 csepp
B Tiszta vodka vagy 40-45°-os alkohol 0,5 gr
C Levendulavirág a díszítéshez 1-2 gr

Elkészítés: A fürdőbombákat a következő módon készítsük el: 

Az A fázis hozzávalóit egy tálban jól keverjük össze.
Egy pohárban vagy más kis tálban keverjük össze a B fázis hozzávalóit.
Fokozatosan adjuk hozzá a B fázis keverékét az A fázishoz, közben alaposan keverjük meg. Hogy a keverék minél homogénebb és csomómentes legyen, folytassa a keverést kézzel (kesztyűt használva).

Ha merev PVC-formája van - a puha szilikonforma nem optimális, akkor tegye át a készítményt, és jól nyomja össze. Fordítsa meg a formát, ütögesse meg a tetejét, és óvatosan nyomja meg, hogy a termék kioldódjon.
Ha van külön fürdőbombákhoz való formája, akkor töltse meg a két felét, és nyomja össze. A préselés után azonnal vegye ki a golyót a formából.

Ehhez a recepthez két kis üvegtálkával dolgoztunk - ezeket bármelyik hipermarketben megtalálhatja az edény részlegen.
Az egyik (vagy mindkét) tálba beletesszük a szárított levendulát, majd kicsit púposan megtöltjük, és a tenyerünkkel óvatosan lenyomjuk. A második tálat is megtöltjük, tenyerünkkel lenyomjuk, majd a két tálat egymáshoz illesztjük, és erősen összenyomjuk. A teljes előkészített mennyiség kerüljön a 2 üvegtálba. A préselés után óvatosan koppintsuk meg a felső tálkát, óvatosan, csavarás nélkül vegyük ki, majd a másik tálkát is.

Hagyja az elkészített golyókat meleg, száraz helyen száradni. Másnap üvegedénybe vagy fóliába csomagolva helyezhetjük őket.


Grapefruit és himalájai só fürdőbomba

Formula: A fürdővízzel készített fürdőbombák a következő összetételűek: 1: 37937

Fázis Hozzávalók 1 db 100 gr-os darabhoz Mennyiség
A Szódabikarbóna 56 gr
A Citromsav 28 gr
A Kozmetikai keményítő 12,5 gr
B Szezámolaj 2 gr
B Grapefruit illóolaj 55 csepp
C Himalája só a díszítéshez 2-3 g

Elkészítés: A tejszínhab és a tejszínes pezsgő keveréke:

Egy tálban jól keverje össze az A fázis összetevőit.
Egy pohárban vagy más kis tálban keverje össze a B fázis összetevőit.
Adja a B fázis keverékét az A fázis tetejére, közben alaposan keverje össze. Annak érdekében, hogy a keverék minél homogénebb és csomómentes legyen, folytassa a keverést kézzel (kesztyűt használva).

Ha merev PVC-formája van - a puha szilikonforma nem optimális, akkor tegye át a készítményt, és jól nyomja össze. Fordítsa meg a formát, ütögesse meg a tetejét, és óvatosan nyomja meg, hogy a termék kioldódjon.
Ha van külön fürdőbombákhoz való formája, akkor töltse meg a két felét, és nyomja össze. A préselés után azonnal vegye ki a golyót a formából.

Ehhez a recepthez két kis üvegtálkával dolgoztunk - ezeket bármelyik hipermarketben megtalálhatja az edények sorában.
Az egyik tálba (vagy mindkettőbe) teszünk néhány sókristályt, majd kicsit a töltés fölé töltjük, és a tenyerünkkel enyhén lenyomkodjuk. Töltsük meg a második tálkát is, nyomjuk le a tenyerünkkel, majd egyesítsük a két tálat, és nyomjuk össze őket erősen. A teljes előkészített mennyiség kerüljön a 2 üvegtálba. A préselés után óvatosan kopogtassuk meg a felső tálkát, óvatosan, csavarás nélkül vegyük ki, majd a másik tálkát is.

Hagyja az elkészített golyókat meleg, száraz helyen száradni. Másnap üvegedénybe vagy fóliába csomagolva helyezhetjük őket.


Fürdőbomba agyaggal és gerániummal
.

Formula: A készítményt az alábbi receptúra alapján készítsük el: 37942

Fázis Összetevők 1 db 100 gr-os darabhoz Mennyiség
A Szódabikarbóna 56 gr
A Citromsav 28 gr
A Vörös agyag 3 gr
A Kozmetikai keményítő 6,5 gr
A Coco-betain tenzid  3,5 gr
B Mandulaolaj 3,5 gr
B Édesnarancs illóolaj 43 csepp
B Geránium Bourbon illóolaj 7 csepp
C Szárított rózsaszirmok, összetörve 2-3 szirom

Elkészítés: A rózsaszínű rózsaszirmok és a rózsaszínű rózsaszirmok elkészítése:

Egy tálban alaposan keverjük össze az A fázis hozzávalóit.
Egy pohárban vagy más kis tálban keverje össze a B fázis összetevőit.
Fokozatosan adagolja a B fázis keverékét az A fázishoz, közben alaposan keverje meg. Annak érdekében, hogy a keverék minél homogénebb és csomómentes legyen, folytassa a keverést kézzel (kesztyűt használva).

Ha merev PVC-formája van - a puha szilikonforma nem optimális, akkor tegye át a készítményt, és jól nyomja össze. Fordítsa meg a formát, kalapálja meg a tetejét, és óvatosan nyomja meg, hogy a termék kioldódjon.
Ha van egy külön fürdőbombákhoz való formája, akkor töltse meg a két felét, és nyomja össze. A préselés után azonnal vegye ki a formából.

Ehhez a recepthez két kis üvegtálkával dolgoztunk - ezek bármelyik hipermarketben megtalálhatók a háztartás részlegen.
Az egyik (vagy mindkét) tálkába szárított, aprított rózsaszirmokat teszünk, majd kicsit púposan megtöltjük, és a tenyerünkkel óvatosan lenyomkodjuk. A második tálkát is megtöltjük, tenyerünkkel lenyomjuk, majd a két tálkát összekötjük, és erősen lenyomjuk. A teljes előkészített mennyiség kerüljön a 2 üvegtálba. A préselés után óvatosan kopogtassuk meg a felső tálkát, óvatosan, csavarás nélkül vegyük ki, majd a másik tálkát is.

Hagyja az elkészített golyókat meleg, száraz helyen száradni. Másnap üvegedénybe vagy fóliába csomagolva helyezhetjük őket.

Lehetőségek és magyarázatok:

 • a receptben megadott illóolajok és növényi olajok helyett tetszés szerint más olajok is használhatók
 • a tenzid terméket tartalmazó változatok habzóak és nem hagynak olajos réteget a fürdőkád oldalán
 • kozmetikai pigmentek használhatók színezésre, kis mennyiségben az A fázisban
 • az élénk színek elérése érdekében a fürdőbombák a kínálatunkban szereplő színezékekkel is színezhetők, csak a vodkát/alkoholt tartalmazó változatokban. A B fázisban lévő 100 g termékre egy csepp elegendő (nem oldódik fel, de erőteljes keveréssel kellően eloszlatható).


A recepthez használt tálak:

A recept termékei
Összetevők
"0"
(10)

Sokoldalú anyag, amelyet kozmetikai készítményekben lúgos pH-szabályozóként, szagtalanító, csiszoló és pezsdítőszerként használnak. Értékes a természetes háztartási tisztítószerekben is.

1 485,90 Ft
"0"
(11)

Természetes kristályos alfa-hidroxisav, amelyet főként pH-szabályozóként és pufferanyagként használnak kozmetikai alkalmazásokban, alapanyagként pezsgő fürdőbombák készítéséhez és mészmentesítő szerként a háztartásban.

2 171,70 Ft
"0"
(66)

Magas koncentrációjú amfoter tenzid kiváló habzási és tisztító tulajdonságokkal, nagy tisztaságú. Nagyon gyengéd a bőrhöz, lágyságot ad a készítményeknek. Használható mindenféle piperecikkben, szájápolási...

3 314,70 Ft
"0"
(32)

Gyengéden tisztítja a szennyeződéseket és a faggyút, tisztítja a bőrt, kihúzza a szennyeződéseket a pórusokból. Sima és kellemes textúrát biztosít, javítja a kozmetikai formulák stabilitását és szenzoriális...

1 511,05 Ft
"0"
(91)

Pezsgő, mély virágos, gazdag, friss illatú, mindenre jó illóolaj, szép kiegészítője a kozmetikában, aromaterápiában és parfümériában. Széles körben használják bőrproblémák enyhítésére és a bőr regenerálására, az alvás...

1 691,64 Ft
"0"
(55)

Fanyar, ragyogó üde aromájú, édes csipetnyi, megújító, felemelő és élénkítő illatú, kirobbanó esszencia. Hasznos zsíros, pattanásos bőrre, bőrtisztításra és az egészséges fejbőrért való alkalmazásokban. Hatékonyan...

1 836,80 Ft
"0"
(11)

Többfunkciós, sokoldalúan felhasználható összetevő, amely esztétikai módosítóként, nedvesség- és faggyúelnyelőként vagy aktív hordozóként értékes. Rendkívüli puha tapintású, alkalmas számos testápolási alkalmazáshoz,...

1 629,00 Ft 2 171,70 Ft
-25%
"0"
(19)

Különböző ásványi anyagokban gazdag, kiszívja a szennyeződéseket a pórusokból, alaposan tisztítja a bőrt a szennyeződésektől és a faggyútól. Különösen alkalmas érett, fakó és fáradt bőrre.

1 466,47 Ft
"0"
(35)

Ezt az értékes olajat kozmetikai termékek széles skáláján használják, rendkívül lágyító hatású, könnyen behatol a bőrbe, miközben könnyű védőfilmet hagy maga után, puhává és ragyogóbbá teszi a bőrt, simító és...

1 873,38 Ft
"0"
(37)

Kellemes és felemelő, intenzív virágos illat, egy gyönyörű rózsacsokor egy csipetnyi citrusos és zöld árnyalattal. Tonizáló, összehúzó és bőrtisztító tulajdonságai miatt a kozmetikumokban érett, pattanásos, zsíros,...

1 708,79 Ft
"0"
(72)

Frissítő citrusos és édes illatú olaj, felemelő és ragyogó, nagyon megfizethető és sokoldalú. Jó hangulatot hoz, akár kozmetikumokban és fürdőkészítményekben, akár diffúzióval. Megnyugtató, pozitív és pihentető,...

1 140,71 Ft
Anyagok
19 Vélemény
 • Andra Brașoveanu

  Andra Brașoveanu 2022-03-13

  Buna seara. Bombele de baie se pot crapa si din cauza faptului ca am pus mult mai mult ulei mentionat in reteta?
  Multumesc
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2022-03-19

   Bună ziua! Da, din păcate se pot crăpa sau se sfarmă dacă folosiți mai mult ulei sau alt lichid.
 • Elena Ardelean-Manolache

  Elena Ardelean-Manolache 2022-02-21

  Bună seara, forme pentru Bath bombs nu o să aduceți? Chiar forme diverse și interesante.
  Mulțumesc!
 • Stefania

  Stefania 2018-07-23

  Buna ziua!
  Am facut si eu aceste bombe de baie dupa reteta cu sare de himalaya, dar dupa uscare au fost sfarmicioase. Ce ma sfatuiti sa fac pentru urmatoarele bombe? Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2018-07-24

   Bună ziua, Stefania. În funcţie de gradul de umiditate al ingredientelor dar şi al mediului în care se prepară şi usucă acest tip de produs, este nevoie de adăugarea de puţin alcool diluat sau chiar apă. Aceste bombe de baie sunt reţete simple, dar pe parcursul preparării dacă nu se nimereşte bine textura şi nu se compactează corect, se pot transforma în eşec. Deci, de regulă, necesită puţină experimentare. Toate cele bune!

 • dyanna

  dyanna 2018-04-15

  Buna tuturor! Cantitatile specificate in reteta sunt pentru o singura bomba de baie? Daca da, ce gramaj are bomba rezultate? Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2018-04-16

   Bună ziua. Așa cum am specificat și în tabelele cu ingrediente, cantitățile sunt date pentru câte o bucată de 100 gr. În funcție de mărimea formei/matriței cu care lucrați, ajustați proporțional cantitățile folosite. Numai bine!

 • Mihaela

  Mihaela 2018-03-04

  Buna seara, am facut una din retete, cea cu ulei de grapefruit si sare Himalaya, dar au iesit cam faramicioase bombele. Nu cred ca maine, dupa ce se vor usca, pot fi impachetate. Cantitatea de lichid a fost insuficienta, cred, adica compozitia trebuia sa fie mai umeda la framantat, si pus in forma. Nu s-au legat suficient, si cauza nu a fost presarea in forme.

 • Barbu

  Barbu 2017-11-22

  Buna ziua! In retetele de Bubble Bar am intalnit Cream of Tartar , se poate inlocuii cu amidon de prumb fara sa aiba efecte adverse sau alte lucruri?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-11-24

   Bună ziua. Nu am lucrat până acum cu Cream of Tartar, și nu vă putem sfătui în acest sens, dar puteți încerca eventual să testați pe o cantitate mică de produs, folosind amidon de porumb.

 • Barbu

  Barbu 2017-11-15

  Aveti si reteta de Bubble Bar? Sau macar, se poate folosii Tensida SCI sau SCS? Care dintre ele ar fii mai buna? Chiar vreau sa vad o reteta de Bubble Bar! <3

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-11-16

   Pentru acest tip de produse se folosesc tenside ce se dizolvă ușor și repede în apă, cum ar fi SLSA sau tensida de cocos pudră.

   • Barbu

    Barbu 2017-11-16

    Aveti SLSA pe site? Sau LSS? Si in retetele de Bubble Bar am intalnit Cream of Tartar , pot inlocuii cu amidon de prumb??

 • Barbu

  Barbu 2017-11-15

  Vreau sa vad si eu o reteta de Bubble Bar, chiar as vrea sa-mi fac asa ceva! Lucrati la una?
  <3

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-11-16

   Deocamdată nu avem în agendă o astfel de formulă, dar am notat sugestia dvs.

 • Andreea

  Andreea 2017-09-05

  Am vazut ca aveti mai multe retete de bath bombs cu Bicarbonat de Na + Acid citric. Ce Ph are produsul final? Nu afecteaza pHul pielii, mai ales in contact cu apa de la retea (pH variabil)? Efectul efervescent este intr-adevar interesant, dar totusi un soc la nivelul pielii se simte - mai ales intepaturile de la bicarbonat. Aceleasi probleme ca si in cazul sampoanelor sau produselor pentru fata compuse din bicarbonat si un acid, fie el citric sau acetic.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-09-05

   La produsele de tip ”bath bombs” nu se poate măsura pH-ul deoarece nu conțin apă. Aceste produse sunt formulate cu un raport tipic de bicarbonat/acid citric de 2 la 1, pentru a obține efervescența și în același timp echilibra pH-ul atunci când se introduc în apă.
   O diluție în apă dintr-un amestec de bicarbonat+acid citric de 10% are un pH de aproximativ 8, ceea ce este în regulă. Dacă socotim o bilă de baie la o cadă cu volum mediu, diluția este de aproximativ 0,1%, ceea ce nu influențează prea mult pH-ul apei din cadă. Prin urmare, este departe de a se crea un ”șoc” la nivelul pielii, indiferent de pH-ul bilei și a apei de la rețea.
   În ce privește sampoanele și alte cosmetice, dacă sunt formulate corect, nu prezintă probleme din privința pH-ului, chiar dacă au în compoziție bicarbonat de sodiu sau acid citric ori lactic - ingrediente dozate în procente mici și folosite tocmai pentru reglarea pH-ului.

 • Daniela Semida T.

  Daniela Semida T. 2017-08-15

  Felicitari pentru noile retete. Ne pregatiti, va rog si ceva cu sare epson? Sau ce pot modifica la retetele de mai sus pentru a introduce acest ingredient? Multumesc frumos.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-09-05

   Daniela, la aceste rețete se poate include doar puțină sare epsom, scăzând corespunzător din bicarbonat și acidul citric. În general, nu este indicată folosirea sării epsom în acest tip de formule deoarece atrage umezeala din ambient și se pornește procesul de efervescență înainte ca bila de baie să ajungă în apă.
   În fișa produslui la sarea epsom găsiți indicații privind cum se poate folosi, nu neaparat aveți nevoie de rețetă.
   O zi minunată!

Ossza meg véleményét
Válaszoljon
Jelentkezzen be ügyfélfiókjába, ha véleményt szeretne írni a receptről

Kategóriák

Beállítások

További termékekért kattintson ide.
No products were found.

Hozzon létre egy fiókot a kívánságlisták használatához

Bejelentkezés