Képlet: 28163 | Nehézségi szint: közepes | Szavatosság: min. 3 hónap | pH optimális: 6.5 |
Fázis | Összetevők | Adagolás % | Összesen 100 gr |
A | Zabolaj | 20 | 20 gr |
A | Lanolin | 10 | 10 gr |
A | Emulsan emulgeáló | 6 | 6 gr |
A | Cetearil-alkohol | 6 | 6 gr |
B | Desztillált víz | 39,2 | 39,2 gr |
B | Nátrium PCA | 2 | 2 gr |
B | Urea | 15 | 15 gr |
B | Glukonolakton | 0,5 | 0,5 gr |
C | Niaouli illóolaj | 0,5 | 0,5 gr |
C | Édes bazsalikom illóolaj | 0,2 | 0,2 gr |
C | Cosgard | 0,6 | 0,6 gr |
1. Az A és B fázis összetevőit külön-külön melegítsük 70 °C-ra egy hőálló főzőpohárban, vízfürdőn. Amikor mindkét fázis elérte a megfelelő hőmérsékletet, vegyük le a tűzről.
2. Az A fázis tartalmát keveréssel adjuk a B fázishoz, keverjük tovább, amíg sima nem lesz.
3. Helyezze a főzőpoharat egy hideg vízzel teli tálba, és keverje addig, amíg sima, fényes, homogén emulzió nem képződik.
4. Amikor a keverék 40 °C alá, vagy kézhőmérsékletre hűlt, adjuk hozzá a C fázis összetevőit, és keverjük alaposan össze, amíg sima nem lesz.
5. Mérje meg a pH értéket, és szükség esetén igazítsa ki.
6. Tegye át a készítményt az erre a célra szolgáló tartályba. Az állag másnapra lesz végleges.
A száraz és repedezett bőrű lábak ápolására kifejlesztett krém, de kézre, térdre, könyökre is használható. Csökkenti a bőrkeményedéseket és a tyúkszemeket, javítja a repedezett bőr megjelenését, serkenti a vérkeringést, serkenti a hámréteg regenerálódását, hámlasztja és kisimítja a bőrt, mélyen hidratál. Naponta használható.