Képlet: 105414 | Nehézségi szint: közepes | Szavatosság: min. 3 hónap | pH optimális: 5.5-6.0 |
Fázis | Összetevők | Adagolás % | Összesen 150 gr |
A | Centella Asiatica olaj | 5 | 7,5 gr |
A | Kakaóvaj | 5 | 7,5 gr |
A | Olliva emulgeáló | 5 | 7,5 gr |
B | Tiszta / desztillált víz | 76,7 | 115,05 |
B | Növényi glicerin | 4 | 6 gr |
B | Xantángumi | 0,2 | 0,3 gr |
C | Panthenol | 1,5 | 2,25 gr |
C | Aromás kókusz kivonat | 2 | 3 gr |
C | Fragard | 0,6 | 0,9 gr |
1. Keverjük össze a B fázis folyékony összetevőit, és erőteljes keverés mellett szórjuk bele a xantángumit. Az A és B fázis összetevőit külön-külön melegítse 70 °C-ra hőálló üvegben, vízfürdőn. Amikor mindkét fázis elérte a megfelelő hőmérsékletet, vegye le a tűzről
2. Adja az A fázis tartalmát a B fázishoz keverés mellett, keverje tovább, amíg sima nem lesz.
3. Helyezze a főzőpoharat egy hideg vízzel teli tálba, és addig keverje, amíg sima, fényes, homogén emulzió nem keletkezik.
4. Amikor a keverék 40 °C alá hűlt, adjuk hozzá a C fázis összetevőit, és keverjük alaposan össze, amíg sima nem lesz.
5. Mérje meg a pH értéket, és szükség esetén igazítsa ki.
6. Vigye át a keveréket az erre a célra szolgáló tartályba. Az állag másnapra lesz végleges.
Könnyű és sima krém finom kókusz, kakaó és mandula illattal. Hidratált, bársonyos és kellemesen illatos bőrt hagy maga után.