Képlet: 7234 | Nehézségi szint: közepes | Szavatosság: min. 3 hónap | pH optimális: 5.5-6.0 |
Fázis | Összetevők | Adagolás % | Összesen 150 gr |
A | Körömvirág olaj | 15 | 22,5 gr |
A | Olliva emulgeáló | 4 | 6 gr |
A | Stabila emulgeáló | 2 | 3 gr |
B | Tiszta / desztillált víz | 66,9 | 100,4 gr |
B | Vadgesztenye kivonat | 10 | 15 gr |
C | Chilipaprika CO2 kivonat | 0,5 | 0,75 gr |
C | Borókabogyó illóolaj | 1 | 1,5 gr |
C | Cosgard | 0,6 | 0,9 gr |
1. Az A és B fázis összetevőit külön-külön melegítsük 70 °C-ra egy hőálló főzőpohárban, vízfürdőn. Amikor mindkét fázis elérte a megfelelő hőmérsékletet, vegyük le a tűzről.
2. Az A fázis tartalmát keveréssel adjuk a B fázishoz, keverjük tovább, amíg sima nem lesz.
3. Helyezze a főzőpoharat egy hideg vízzel teli tálba, és addig keverje, amíg sima, fényes, homogén emulzió nem keletkezik.
4. Amikor a keverék 40 °C alá hűlt, adjuk hozzá a C fázis összetevőit, és keverjük alaposan össze, amíg sima nem lesz.
5. Mérje meg a pH értéket, és szükség esetén igazítsa ki.
6. Tegye át a keveréket az erre a célra szolgáló tartályba. Az állag másnapra lesz végleges.
Az eredmény egy vénás, gyulladáscsökkentő, vér- és nyirokkeringést serkentő hatású krém. Az alsó végtagok kellemetlen, fájdalmas és nehézkes tüneteinek enyhítésére szolgál.