Képlet: 10552 | Nehézségi szint: közepes | Szavatosság: min. 3 hónap | pH optimális: 5.5-6.0 |
Fázis | Összetevők | Adagolás % | Összesen 100 gr |
A | Mangóvaj | 15 | 15 gr |
A | Szezámolaj | 40 | 40 gr |
A | C-vitamin-palmitát | 1,5 | 1,5 gr |
A | Olajbogyó emulgeáló viasz | 10 | 10 gr |
B | Tiszta / desztillált víz | 27,6 | 27,6 gr |
C | Csipkebogyó kivonat | 0,5 | 0,5 gr |
C | Növényi glicerin | 4 | 4 gr |
D | Petitgrain illóolaj | 0,3 | 0,3 gr |
D | E vitamin | 0,5 | 0,5 gr |
D | Cosgard | 0,6 | 0,6 gr |
1. Az A és B fázis összetevőit külön-külön melegítsük 80 °C-ra egy hőálló főzőpohárban, vízfürdőn. Amikor mindkét fázis elérte a megfelelő hőmérsékletet, vegyük le a tűzről.
2. A B fázis tartalmát apránként, keverés mellett adjuk hozzá az A fázishoz, keverjük tovább, amíg sima nem lesz.
3. Adja hozzá a C fázis előzetesen összekevert összetevőit az A+B fázishoz.
4. Helyezze a főzőpoharat egy hideg vízzel teli tálba, és keverje addig, amíg sima emulzió nem képződik.
5. Amikor a keverék 40 °C alá hűlt, adjuk hozzá a D fázis összetevőit, és alaposan keverjük össze, amíg sima nem lesz.
6. Vigye át a keveréket az erre a célra szolgáló tartályba. Az állag másnapra lesz végleges.
Tápláló és lágyító krém, vitaminokkal gazdagítva, amelyek védik a bőrt a kiszáradástól és a külső hatásoktól. Meglehetősen zsíros, lassan szívódik be, puha és bársonyos bőrt hagy.