Képlet: 41203 | Nehézségi szint: közepes | Szavatosság: min. 3 hónap | pH optimális: 5.5-6.0 |
Fázis | Összetevők | Adagolás % | Összesen 100 gr |
A | Babassu olaj | 5 | 5 gr |
A | Murumuru vaj | 5 | 5 gr |
A | Olliva emulgeáló | 5 | 5 gr |
B | Tiszta / desztillált víz | 48,2 | 48,2 gr |
B | Citromfű virágvíz | 30 | 30 gr |
B | Növényi glicerin | 4 | 4 gr |
C | Panthenol | 2 | 2 gr |
C | Rózsa natúr illatolaj | 0,2 | 0,2 gr (6 csepp) |
C | Fragard | 0,6 | 0,6 gr |
1. Az A és B fázis összetevőit külön-külön melegítsük 70 °C-ra egy hőálló üvegben, vízfürdőn. Amikor mindkét fázis elérte a megfelelő hőmérsékletet, vegyük le a tűzről.
2. Az A fázis tartalmát keveréssel adjuk a B fázishoz, keverjük tovább, amíg sima nem lesz.
3. Helyezze a főzőpoharat egy hideg vízzel teli tálba, és addig keverje, amíg sima, fényes, homogén emulzió nem képződik.
4. Amikor a keverék 40 °C alá hűlt, adjuk hozzá a C fázis összetevőit, és keverjük alaposan össze, amíg sima nem lesz.
5. Mérje meg a pH értéket, és szükség esetén igazítsa ki.
6. Vigye át a készítményt az erre a célra szolgáló tartályba. Az állag másnapra lesz végleges.
Könnyű, sima krém, kellemes textúrával és virágillattal. Hidratált, táplált, bársonyos és kellemesen illatos bőrt hagy maga után.