Képlet: 8104 | Nehézségi szint: közepes | Szavatosság: min. 3 hónap | pH optimális: 5.5-6.0 |
Fázis | Összetevők | Adagolás % | Összesen 150 gr |
A | Avokádó olaj | 10 | 15 gr |
A | Babassu olaj | 8 | 12 gr |
A | Liqua emulgeáló | 3 | 4,5 gr |
A | Glycemul emulgeáló | 2 | 3 gr |
B | Tiszta / desztillált víz | 71,3 | 107 gr |
B | Növényi glicerin | 4 | 6 gr |
C | Xantángumi | 0,1 | 0,15 gr |
D | Bergamot Breeze illatolaj | 0,6 | 0,9 gr |
D | Cosgard 221 | 1 | 1,5 gr |
1. Keverje össze a B fázis folyékony összetevőit, és erőteljes keverés mellett szórja bele a xantángumit. Az A és B fázis összetevőit külön-külön melegítse 70 °C-ra hőálló üvegben, vízfürdőn. Amikor mindkét fázis elérte a megfelelő hőmérsékletet, vegye le a tűzről.
2. Adja az A fázis tartalmát a B fázishoz keverés mellett, keverje tovább, amíg sima nem lesz. Adjuk hozzá a C fázist és homogenizáljuk.
3. Helyezze a főzőpoharat egy hideg vízzel teli tálba, és keverje addig, amíg sima, fényes, homogén emulzió nem képződik.
4. Amikor a keverék 40 °C alá hűlt, adjuk hozzá a D fázis összetevőit, és keverjük alaposan össze, amíg sima nem lesz.
5. Mérje meg a pH értéket és szükség esetén igazítsa ki.
6. Tegye át a keveréket az erre a célra szolgáló tartályba. Az állag másnapra lesz végleges.
Az eredmény egy finom, kellemesen kenhető, gyümölcsös-virágos illatú, hidratáló, regeneráló, lágyító emulzió