Képlet: 42016 | Nehézségi szint: közepes | Szavatosság: min. 3 hónap | pH optimális: 6.5 |
Fázis | Összetevők | Adagolás % | Összesen 50 gr |
A | Jojobaolaj | 5 | 2,5 gr |
A | Murumuru vaj | 3 | 1,5 gr |
A | Coco-Silicone | 10 | 5 gr |
A | Bella emulgeáló | 5 | 2,5 gr |
A | stabila Emulgeáló | 2 | 1 gr |
A | Kínai édesgyökér CO2 kivonat | 0,2 | 0,1 gr |
B | Növényi glicerin | 4 | 2 gr |
B | Xantángumi | 0,2 | 0,1 gr |
B | Tiszta / desztillált víz | 37,8 | 18,9 gr |
B | Rozmaring virágvíz | 30 | 15 gr |
C | Bisabolol | 0,5 | 0,25 gr |
C | E vitamin | 0,3 | 0,15 gr |
C | Fresh Marine natúr illatolaj | 0,4 | 0,2 gr |
C | Rizspor mikronizált | 1 | 0,5 gr |
C | Cosgard | 0,6 | 0,3 gr |
1. Keverje össze a B fázis folyékony összetevőit, és erőteljes keverés mellett szórja bele a xantángumit. Az A és B fázis összetevőit külön-külön melegítse 70 °C-ra egy hőálló főzőpohárban, vízfürdőn. Amikor mindkét fázis elérte a megfelelő hőmérsékletet, vegye le a tűzről.
2. Adja az A fázis tartalmát a B fázishoz keverés mellett, és folytassa a keverést, amíg sima nem lesz.
3. Helyezze a főzőpoharat egy hideg vízzel teli tálba, és keverje addig, amíg sima, fényes, homogén emulzió nem képződik.
4. Amikor a keverék 40 °C alá hűlt, adjuk hozzá a C fázis összetevőit, és keverjük alaposan össze, amíg sima nem lesz.
5. Mérje meg a pH értéket, és szükség esetén igazítsa ki.
6. Tegye át a keveréket az erre a célra szolgáló tartályba. Az állag másnapra lesz végleges.
A kézhőmérsékletre lehűtött készítményhez adjuk hozzá egyenként a C fázis összetevőit, mindegyik után alaposan összekeverve.
Az így kapott krémet tegyük át az erre a célra szolgáló tartályba. A krém állaga a következő napon lesz végleges.
A készítmény egyesíti a hidratáló, javító és lágyító összetevőket. Könnyű textúrájával normál, kombinált vagy zsíros bőrre is alkalmas, és érzékeny bőrre vagy borotválkozás utáni krémként is használható.