Képlet: 12705 | Nehézségi szint: közepes | Szavatosság: min. 3 hónap | pH optimális: 5.5-6.0 |
Fázis | Összetevők | Adagolás % | Összesen 100 gr |
A | Kendermagolaj | 25 | 25 gr |
A | Alfa emulgeáló | 10 | 10 gr |
B | Hársfa virágvíz | 30 | 30 gr |
B | Tiszta / desztillált víz | 30,8 | 30,8 gr |
B | Xantángumi | 0,3 | 0,3 gr |
C | Decyl tenzid | 3 | 3 gr |
C | Aromás sárgadinnye kivonat | 0,3 | 0,3 gr |
C | Cosgard | 0,6 | 0,6 gr |
1. Adjuk egy pohárba a B fázis folyékony összetevőit, fokozatosan szórjuk rá a xantángumit, és keverjük erőteljesen, amíg teljesen el nem oszlik. Tegyük félre a gélképződésig, ezalatt készítsük el az A fázist.
2. Egy tálban adjuk hozzá az Alfa emulgeálószert, és kb. 20 másodpercig keverjük, majd apránként adjuk hozzá az olajokat, hasonlóan a majonéz készítéséhez. A készítménynek fokozatosan viszkózus géllé kell keményednie.
3. Adja hozzá a B fázis tartalmát apránként az A fázishoz, jól összekeverve.
4. Adjuk hozzá sorban a C fázis összetevőit, minden egyes fázis után alaposan megkeverve.
5. Mérje meg a pH értéket és szükség esetén igazítsa ki.
6. Vigye át a készítményt az erre a célra szolgáló tartályba. Az állag a következő napon lesz végleges.
Gyengéd, lágyító hatású tisztítótej, amely száraz és nagyon száraz, érzékeny bőrre alkalmas