Képlet: 73408 | Nehézségi szint: közepes | Szavatosság: min. 3 hónap | pH optimális: 5.5-6.0 |
Fázis | Összetevők | Adagolás % | Összesen 50 gr |
A | Cupuacu vaj | 10 | 5 gr |
A | Zabolaj | 10 | 5 gr |
A | Olliva emulgeáló | 6 | 3 gr |
A | Méhviasz vagy Jázminviasz | 2 | 1 gr |
B | Tiszta / desztillált víz | 66,9 | 33,5 gr |
C | Betain | 2 | 1 gr |
C | Jasmine genuin illatolaj (opcionális) | 0,1 | 2 csepp |
C | Vege-Kollagén | 2 | 1 gr |
C | Hialuronsav HMW | 0,4 | 0,2 gr |
C | Cosgard 221 | 0,6 | 0,3 gr |
1. Az A és B fázis összetevőit külön-külön melegítsük 70 °C-ra egy hőálló főzőpohárban, vízfürdőn. Amikor mindkét fázis elérte a megfelelő hőmérsékletet, vegye le a tűzről.
2. Az A fázis tartalmát keveréssel adjuk a B fázishoz, keverjük tovább, amíg sima nem lesz.
3. Helyezze a főzőpoharat egy hideg vízzel teli tálba, és keverje addig, amíg sima, fényes, homogén emulzió nem képződik.
4. Amikor a keverék 40 °C alá hűlt, adjuk hozzá a C fázis összetevőit, és keverjük alaposan össze, amíg sima nem lesz.
5. Tegye át a keveréket az erre a célra szolgáló tégelybe. Az állag másnapra lesz végleges.
Az eredmény egy krémes, de nem túl zsíros krém, amely különösen a száraz bőrre alkalmas, ápoló, hidratáló és védő tulajdonságokkal rendelkezik.